Σεμινάρια διατροφής στις περιφερειακές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης

1 ελάχ χρόνος διαβασματός

Η υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικές για τη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας σε όλα τα στάδια της ζωής της γυναίκας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια διατροφής με θέμα:

«Διατροφικές ανάγκες των γυναικών στα διάφορα στάδια της ζωής»

με την κλινικό διαιτολόγο, M.Sc,  Ειρήνη Κοντοπίδου.

Η υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι σημαντικές για τη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας σε όλα τα στάδια της ζωής της γυναίκας.

Στην εφηβεία, η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της ανάπτυξης του οργανισμού της γυναίκας, στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων και στην αποφυγή διατροφικών δια ταραχών.

Η υγιεινή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Κατά τις περιόδους αυτές η διατροφή της εγκύου και της θηλάζουσας μητέρας επιδρά άμεσα στην υγεία της ίδιας, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για την ανάπτυξη και τη μελλοντική υγεία του παιδιού της. Κατά τη γαλουχία η διατροφή εξακολουθεί να παραμένει σημαντική, ενώ η υιοθέτηση και η υποστήριξη του μητρικού θηλασμού συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας και του παιδιού.

Κατά την εμμηνόπαυση επίσης σημαντικό σταθμό της ζωής της η υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα εξακολουθούν να συνεισφέρουν σημαντικά στη διατήρηση και βελτίωση της σωματικής και ψυχικής της υγείας.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γιώργος Ιωάννου» Πυλαίας 59, τηλ. 2310 919039 Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18:30
  • Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας «Κληροδότημα Στ. Νικολαΐδη» Γρ. Λαμπράκη 187, τηλ. 2310 950370 Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18:30

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *