Νύχια αδύναμα που σπάνε? Όχι πια!!! Δείτε μερικά tips για υγιή και όμορφα νύχια!!!

1 ελάχ χρόνος διαβασματός

Είναι γεγονός ότι στις περισσότερες γυναίκες αρέσουν τα υγιή και όμορφα νύχια. Αυτό που θα σας αποκαλύψω σήμερα είναι ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα περιποιηθούμε μονές μας χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία σε πανάκριβα προϊόντα θεραπείας νυχιών.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε για να έχουμε πάντα τα νύχια που ονειρευόμαστε:

Αν τα νύχια σου ξεφλουδίζουν και σπάνε εύκολα:

Είναι από τα πιο σύνηθες προβλήματα που έχει συμβεί σε όλες μας. Όσο πιο πολύ μακραίνουν τα νύχια μας, τόσο πιο εύκολο είναι να σπάσουν. Για να μη συμβεί αυτό , καλό είναι να χρησιμοποιείς γάντια όταν κάνεις δουλειές του σπιτιού, όμως αυτό που θα σε σώσει πραγματικά είναι να βουτήξεις τα νύχια σου για 10’ σε ένα μπολ με λίγο ξυδι! Τα κάνει απίστευτα δυνατά και σκληρά!

Αν έχεις πετσάκια και αποκτάς συχνά παρανυχίδες:

 Είναι φυσιολογικό να αποκτούμε παρανυχίδες και πετσάκια, Εφόσον τα νύχια μας έρχονται καθημερινά σε άμεση επαφή με το νερό, το σαπούνι και άλλα απορρυπαντικά.

Για να το αποφύγεις αυτό, προσπάθησε κάθε φορά που πλένεις τα χέρια σου να απλώνεις μετά ενυδατική κρεμά. Κι επειδή είναι φυσικό να μην μπορείς να το κάνεις πάντα, θυμήσου να βάλεις την ενυδατική κρεμά στο κομοδίνο σου και να την χρησιμοποιείς καθημερινά πριν κοιμηθείς! Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα θα δεις διάφορα στα νύχια, αλλά και στα χεριά σου! Θα γίνουν απαλά χωρίς πετσάκια και παρανυχίδες!

Αν τα νύχια σου είναι κίτρινα:

 Αυτό συμβαίνει συνήθως σε γυναίκες που τα βάφουν συνεχώς χωρίς διάλειμμα. Να θυμάσαι πάντα ότι θα πρέπει να τα αφήνεις μια μέρα να ‘’ξεκουραστούν’’ πριν τα ξαναβάψεις! Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς την αδιαφανή βάση πριν από το πέρασμα με το βερνίκι έτσι ώστε να μην εμποτίζεται το νύχι με το χρώμα του βερνικιού! Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις να αφήσεις για 10’ τα νύχια σου σε ένα μπολ στο οποίο θα έχεις βάλει το χυμό ενός λεμονιού με λίγο χλιαρό νερό. Ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα θα έχεις αν τρίψεις το λεμόνι πάνω στα νύχια σου με κυκλικές κινήσεις! Έτσι η κίτρινη αντιαισθητική απόχρωση από τα νύχια σου θα εξαφανιστεί!

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω tips, πρέπει να ξέρεις ότι και η σωστή διατροφή παίζει βασικό ρόλο στην ενδυνάμωση των νυχιών! Τα ξερά νύχια πολλές φόρες οφείλονται στην έλλειψη καλών λιπαρών από τη διατροφή μας.

Μερικές από τις τροφές που μπορείς να εντάξεις στο καθημερινό διατροφολόγιο σου είναι οι παρακάτω:

  •  Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

κρέας, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά, αυγά και γαλακτοκομικά

  • Τροφές πλούσιες σε σίδηρο

συκώτι, κόκκινο κρέας, θαλασσινά, όσπρια, ξηροί καρποί, πράσινα λαχανικά

  • Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ

σπανάκι, μπρόκολο, μαρούλι, μπανάνα, ξηροί καρποί, φασόλια, δημητριακά ολικής  άλεσης, αυγά, συκώτι, φακές, λαχανάκια Βρυξελλών

  •  Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

γαλακτοκομικά προϊόντα, σουσάμι, αμύγδαλα, σαρδέλες

  •  Τροφές που περιέχουν ψευδάργυρο

θαλασσινά, συκώτι, κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, βρώμη, γάλα, αυγά

Συμπερασματικά, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των νυχιών μας. Μάλιστα, αν εφαρμόσουμε και τα παραπάνω μικρά μυστικά, θα δούμε άμεσα αποτέλεσμα και τα νύχια μας θα είναι πιο λαμπερά και δυνατά από ποτέ!

Τριανταφυλλίδου Σοφία

Τεχνίτρια νυχιών

 sofiatriantafil@gmail.com

 www.facebook.com/sofiasnailart

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *