Κρύα σαλάτα με φασόλια και ρεβίθια

1 ελάχ χρόνος διαβασματός

Υλικά:

500γρ φασόλια μαυρομάτικα

500γρ ρεβίθια

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνιθο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι

1 ματσάκι ξερό κρεμμύδι

2 πιπεριές (1 πράσινη και 1 κόκκινη)

200 ml Λαδολέμονο (3/4 ελαιόλαδο, ¼ χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. μουστάρδα)

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια και τα ρεβύθια. Τα βράζουμε (όσο επιθυμούμε). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τέλος προσθέτουμε το λαδολέμονο. Σερβίρεται κρύα.

 

Ευχαριστούμε για την συνταγή των Σεφ Αναστασιάδη Αλέξανδρο

Διατροφικό σχόλιο: Μια σαλάτα πλούσια σε σίδηρο και πρωτεΐνη , κατάλληλη για την περίοδο της νηστείας ή την χορτοφαγική διατροφή.