Σούπα Μινεστρόνε (Minestrone)

1 ελάχ χρόνος διαβασματός

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

50γρ μπέικον

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

7 φλυτζάνια ζωμό κρέατος

1 κιλό λαχανικά εποχής (λάχανο κουνουπίδι φασολάκια αρακά)

2 καρότα

1 πράσο

1 σκελίδα σκόρδο

3 ντομάτες περασμένες από το μούλτι

½ φλυτζάνι άσπρο κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

50 γρ μακαρονάκι κοφτό

Παρμεζάνα τριμμένη

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το   μπέικον και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μακαρόνια και την παρμεζάνα.

Αφήνουμε την σούπα να πάρει μια βράση και μετά προσθέτουμε και τα μακαρόνια

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ( μέχρι να γίνει το μακαρονάκι )

Σερβίρετε ζεστή πασπαλισμένη με την παρμεζάνα .

 

Συνταγή: Θάνος Μαλακούδης, chef, μάγειρας

 

Διατροφικό σχόλιο Nutriexperts: Οι σούπες είναι εύπεπτες και ελαφριές και έχουν μεγάλη θρεπτική αξία, επειδή τα υδατοδιαλυτά συστατικά των τροφίμων παραμένουν στο ζωμό της σούπας. Επίσης βοηθάνε στην ενυδάτωση του οργανισμού και είναι κατάλληλες και για εξαντλημένους και ασθενείς οργανισμούς. Νόστιμες και θρεπτικές, λοιπόν, αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *