Εκδήλωση – οστεοπόρωση και σκολίωση

1 ελάχ χρόνος διαβασματός

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς σας  προσκαλούν να συμμετάσχετε στην 3ημερη εκδήλωση για τη Σκελετική Υγεία & στις ενημερωτικές ομιλίες που διοργανώνουν το Σάββατο 05 Απριλίου 2014, ώρα 18:00 με θέμα: «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία-Κύφωση/Σκολίωση, μια γνωστή-άγνωστη πάθηση», στο Θεατράκι «Βότση» Μεγ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης (5ο Λύκειο Καλαμαριάς).

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την κύφωση-σκολίωση, την πρόληψη, τη διατροφή και πολλά άλλα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας και κύφωσης-σκολίωσης, και τη διεξαγωγή ενημερωτικών ομιλιών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

 Οι εξετάσεις για οστεοπόρωση, θα πραγματοποιηθούν 04 & 05 Απριλίου, ώρες 10:00 έως 16:00 στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής &Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας, Παπανικόλα 18 & Αμισού 5, στον 2ο όροφο. Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2313/314-512 κυρίες Νικολαϊδου Χριστίνα, Σφυροπούλου Θεοδώρα, Μεμέτ Πινάρ

Οι εξετάσεις για κύφωση-σκολίωση, θα πραγματοποιηθούν 04, 05 & 06 Απριλίου, ώρες 10:00-20:00 στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής &Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας, Παπανικόλα 18 & Αμισού 5, στον 2ο όροφο, στο Δημοτικό Ιατρείο. Οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Οι μαθητές θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2313/314-500 κυρίες Παπατζήκα Ζακελίν, Κωνσταντινίδου Χαριτωμένη, Ιωαννίδου Όλγα

Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *