Διατροφή μετά το Πάσχα

masonry img10
1 ελάχ χρόνος διαβασματός

Δυστυχώς, μετά τις εορταστικές μέρες του Πάσχα, το πλούσιο τραπέζι της Λαμπρής, τα μοσχομυριστά τσουρέκια και τα λοιπά εδέσματα, η ζυγαριά μας άρχισε να διαμαρτύρεται… Σε συνδυασμό με το καλοκαίρι, που όπως φαίνεται φέτος θα έρθει πιο νωρίς, προτείνουμε μερικές συμβουλές για το πώς θα επανέλθετε σε ρυθμούς καθημερινότητας και θα μπορέσετε να χάσετε και κάποια κιλά ενόψει καλοκαιριού.

  • Ακολουθήστε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα Μεσογειακής διατροφής και αποφύγετε αποτοξινωτικές, στερητικές ή μονοφαγικές δίαιτες που υπόσχονται αποτελέσματα εξπρές. Τα κιλά δεν τα πήρατε σε μια ημέρα, ούτε μπορείτε να αλλάξετε το βάρος σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Σε περίπτωση που τα κιλά σας είναι αρκετά εμπιστευθείτε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο για να σας υποδείξει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής σύμφωνα με τις ανάγκες, τα ωράρια και τον τρόπο ζωής σας, με στόχο πάντα την ασφαλή, άμεση και οριστική απώλεια βάρους.
  • Προσπαθήστε να τρώτε πολλά και μικρά γεύματα, ώστε να παίρνετε την απαιτούμενη ενέργεια, να μην πεινάτε και να κρατάτε τον μεταβολισμό σας σε εγρήγορση. Μη ξεχνάτε, ότι ο οργανισμός μας είναι μια μηχανή που όσο του δίνουμε καύσιμα (τροφή), τόσες περισσότερες καύσεις κάνει! Υιοθετήστε τα 3 κύρια γεύματα την ημέρα και 2-3 ενδιάμεσα τύπου σνακ, όποτε αυτό είναι εφικτό.
  • Μη ξεχνάτε το πρωινό, είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Τα άτομα που δεν καταναλώνουν πρωινό, προσλαμβάνουν 30% περισσότερες θερμίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά, αφού τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες στο μεσημεριανό ή «τσιμπολογούν» σνακ συνήθως ανθυγιεινά.
  • Τρώτε πάντοτε στο τραπέζι και αργά, ώστε να προλάβει να φτάσει το μήνυμα από το στομάχι στον εγκέφαλο ότι χορτάσατε, και έτσι να αποφύγετε την επιπλέον ποσότητα λόγω λαιμαργίας.
  • Ειδικά τώρα την Άνοιξη, που υπάρχει πληθώρα πολλών και γευστικών, διαφορετικών χρωμάτων, φρούτων και λαχανικών καταναλώστε όσο περισσότερα μπορείτε.
  • Περιορίστε την κατανάλωση γλυκών, επιδορπίων και ροφημάτων πλούσιων σε ζάχαρη και λίπος. Προτιμήστε γλυκά παρασκευασμένα με στέβια ή κάποιο άλλο γλυκαντικό, με βάση τα φρούτα ή το μέλι.
  • Προσέξτε την κατανάλωση αλατιού, που προκαλεί κατακράτηση υγρών, και κυρίως τις «κρυφές πηγές» νατρίου, όπως κονσέρβες, συσκευασμένα τρόφιμα, αλλαντικά, ελιές, παστά, καπνιστά, τουρσί και όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα.
  • Αυξήστε την κατανάλωση υγρών, κυρίως νερού, το οποίο βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και των μαλλιών, στην απώλεια βάρους, στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, στην αίσθηση κορεσμού και στην βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας.
  • Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ, που σίγουρα υπερκατανάλωσατε τις εορταστικές ημέρες με καλή παρέα και φαγητό. Το αλκοόλ σας προσφέρει μόνο κενές θερμίδες, συμβάλλοντας στην αύξηση λιπώδους ιστού και της κατακράτησης υγρών.
  • Τέλος, βάλτε τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή σας, ακόμα και αν δεν μπορείτε ή δε θέλετε να επισκεφθείτε κάποιο γυμναστήριο, μπορείτε να αρχίσετε το περπάτημα, το ποδήλατο ή ακόμα και το κολύμπι σε κάποιο κολυμβητήριο της πόλης ανοιχτό για το κοινό.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, έχοντας υπομονή και καλή διάθεση θα καταφέρετε να φτάσετε στον επιθυμητό στόχο σας πολύ πιο γρήγορα, ξεκούραστα και χωρίς επιβάρυνση για την υγεία σας. Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες για να επιτύχετε να επανέλθετε στο φυσιολογικό βάρος χωρίς να στερηθείτε και να πεινάσετε. Καλή επιτυχία!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *