Ανακοίνωση ΕΟΦ για Pure Caffeine tabs 200mg – προϊόν για την καύση του λίπους

shop img 3 3
1 ελάχ χρόνος διαβασματός

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γερμανίας, το προϊόν PURE CAFFEINE TABS 200MG που διανέμεται στην Ευρώπη, μέσω διαδικτύου, δεν είναι εγκεκριμένα, περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία  2,4-DINITROPHENOL και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη.

Τα προϊόντα πιθανόν να διακινούνται στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου. Η ουσία 2,4-DINITROPHENOL είναι ουσία υψηλής τοξικότητας και χρησιμοποιείται καταχρηστικά για την καύση του λίπους. Η θανατηφόρος δόση είναι 1000-3000mg. Η ουσία συσσωρεύεται. Έχουν αναφερθεί θάνατοι μετά από κατανάλωση 600mg/ημέρα για περισσότερες από 4 μέρες. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται πονοκέφαλος, υπόταση, ταχυκαρδία, καρδιακή αρρυθμία, πνευμονικό οίδημα, υπερθερμία, αιφνίδιος καρδιακός θάνατος κα. Δεν υπάρχει διαθέσιμο αντίδοτο. Ακόμη και παρά τη χρήση επεμβατικής εντατικής ιατρικής φροντίδας, κατά κανόνα, μετά από δηλητηρίαση από θανατηφόρο δόση δεν είναι δυνατό να σωθεί η ζωή του ασθενούς.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

www.eof.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *