Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής “Μεσογειακή διατροφή”

1 ελάχ χρόνος διαβασματός
To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, του παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το τμήμα Τουρισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Food Festival, διοργανώνει ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου.
Στόχος μας είναι η ανάδειξη του ρόλου της Μεσογειακής Διατροφής και όλων των παραμέτρων αυτής, για την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, του αμυντικού συστήματος αλλά και την αντιμετώπιση ασθενειών, την υγεία του ανθρωπίνου σώματος, την σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας, την διατροφική πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και για τις ώρες 11:00-16:00 με μουσική υποστήριξη.
Σας ενημερώσουμε ότι η εκδήλωση, έχει σχεδιάστεί να είναι ημερήσια και να λειτουργεί υπό μορφή σταθμών (stands) στο χώρο του πεζόδρομου με διάφορες θεματικές ενότητες (σωματομετρία, υγιεινή διατροφή, διατροφή για παιδιά με παιχνίδια, αθλητισμός και διατροφή, πρότυπα εβδομαδιαία προγράμματα διατροφής, παραδοσιακές συνταγές κα) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα διατροφής και υγείας.
Θα υπάρχουν διαγωνισμοί με δώρα υγιεινά σνακ και τρόφιμα.
Ακρογωνιαίος σταθμός της εκδήλωσης θα είναι το στήσιμο δύο μεγάλων διαστάσεων διατροφικές πυραμίδες στην συμβολή Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή και στον μέση του πεζόδρομου στου ύψος της οδού Γεωργίου Σταύρου, οι οποίες θα είναι εμφανείς από μεγάλη απόσταση και θα λειτουργούν ως συμβολικοί σταθμοί ευαισθητοποίησης για το κοινό που θα επισκέπτεται την εκδήλωση. Η όλη διοργάνωση θα στελεχωθεί από τα μέλη μας, με στόχο την τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού από τους επιστήμονες της διατροφής και διαιτολογίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *