Θεσσαλονίκη: Δωρεάν εξετάσεις στη ΔΕΘ από τους Γιατρούς του Κόσμου

1 ελάχ χρόνος διαβασματός

Οι Γιατροί του Κόσμου συμμετέχουν για τέταρτη χρονιά φέτος με τέσσερα ιατρεία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (5-13/9), με την υποστήριξη της ΔΕΗ, η οποία παραχωρεί ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν παθολογικό-γενικό ιατρείο, παιδιατρικό, γυναικολογικό και δερματολογικό, όπου εθελοντές ιατροί θα παρέχουν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση με συμβουλευτικό χαρακτήρα σε επισκέπτες της έκθεσης, δίνοντας έμφαση στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Παράλληλα, η κινητή παιδο-οδοντιατρική μονάδα των Γιατρών του Κόσμου με εθελοντές οδοντιάτρους θα παρέχει οδηγίες για τη στοματική υγιεινή σε παιδιά και γονείς, ενώ εντός του περιπτέρου θα πραγματοποιούνται και ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες για κοινωνικά, παιδαγωγικά και ιατρικά θέματα.

Ειδικά για τους άνεργους απόρους και ανασφάλιστους θα διατεθούν από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου δωρεάν εισιτήρια εισόδου, με τη χορηγία της HELEXPO και της ΔΕΗ, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν από τα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου στην Θεσσαλονίκη, (Πτολεμαίων 29Α, 3ος όροφος, 2310 566 641 & 2315 314 206).

Το Ιατρείο Προληπτικού Ελέγχου στην ΔΕΘ θα λειτουργεί καθημερινά, από 5 έως και 13 Σεπτεμβρίου, με ώρες: Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00π.μ – 22:00μ.μ, Σάββατο & Κυριακή: 10:00π.μ – 22:00μ.μ, πλησιέστερη είσοδος: Πύλη 2 (XANΘ).

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *